sâmbătă, 11 iulie 2015
Cenușa vulcanică închide patru aeroporturi din Indonezia
Patru aeroporturi din Indonezia au fost inchise vineri pe data de 10 iulie din cauza consecintelor aparute in urma eruperii vulcanice.
Raspindirea cenusei in urma eruptiei vulcanice a cuprins mai mult teritoriu.
Potrivit Garuda Indonesia aeroportul International BALI precum si cele din LOMBOK ,JEMBER si BANYUWANGI au fost inchise.
Operatorii liniilor avia precizeaza, in urma eruptiei vulcanice ale Muntelui Raung care are inaltimea de 3.300 metri a fost sistata activitatea numai a celor 4 aeroporturi specificate recent.
Muntele RAUNG este unul dintre cele mai active din Indonezia. Eruptia vulcanica a avut loc pe data de 2 iulie, si ca urmare a sistat cursele avia spre Australia.
Este cunoscut faptul ca, Indonezia este situata in Cercul de Foc al Pacificului, bazinul Oceanului Pacific fiind cuprins cu o centura de vulcane seismice active in jurul sau, care sunt 130 la numar.
Destinatia turistica BALI, ramine a fi una dintre cele mai atragatoare pentru turisti.Atractia turistica o constituie hinduismul si majoritatea musulmana,precum si faimoasele plaje cu palmieri care sunt vizitate anual de peste un milion de turisti straini.
Toate cursele din si spre Bali, Lombok,Jember si Banyuwangi vor fi sistate pina astazi, specifica Garuda Indonesia.
Asadar companiile aeriene precum New Zealand, spera sa-si preia activitatea Duminica, in cazul in care conditiile climaterice vor permite acest lucru.
sursa:Times of India /straitstimes.com
joi, 9 iulie 2015
Tara insulara Tuvalu poate disparea din cauza schimbarii climei, aceasta risca sa fie scufundata totalmente sub apa.
Prim Ministrul Tuvalu, Enele Sopoaga a sosit Luni cu o vizita urgenta la Bruxell pentru a cere suport din partea UE fiind ingrijorat pentru disparitia de pe glob al celei de al patrulea nationalitati mici din lume .
Acesta a cerut ca aceasta intrebare sa fie discutata la urmatorul Summit cu privire la schimbarea climei , care va avea loc in Decembrie la Paris. Sopoaga afirma ca populatia care constituie circa de 10.000 de oameni se afla sub amenintarea directa de crestere a nivelului apei datorita schimbarilor climatice, iar nivelul apei e de peste 4metri deasupra nivelului marii ceea ce este deja critic.
La fel Prim Ministrul a solicitat ca Europa sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera pentru a mentine incalzirea globala la indicile de pina la 1,5 C precum ca e un indice mai sigur afirmat de oamenii de stiinta decit cel acual de 2 C( conform rapoartelor Bruxell Times) .
Semnalind: "Noi trebuie sa salvam Tuvalu pentru a salva lumea...In cazul in care vom lasa insula inghitita de apa, acest fapt nu va pune capat schimbarii climei. As vrea sa va intreb , ce viitor vom avea? trebuie sa colaboram strins pentru a salva omenirea"
Sopoaga a precizat ca indicile de 2 grade a incalzirii globale ar insemna disparitia insulei Tuvalu. Exista posibilitatea de a stramuta civilizatia de pe sinsula pe terenurile altor popoare, dar aceasta nu va fi o solutie si nu va opri schimbarile de clima.
Tuvalu este o tara insulara in Polinezia, care este situat in partea central- vestica a Oceanului Pacific dintre Hawaii si Australia. Si este format din 4 insule coraliene si 5 atoli, astfel fiind un teritoriu vulnerabil la cresterea nivelului de apa.
sursa: http://timesofindia.indiatimes.com/
Abonați-vă la:
Postări (Atom)